Monday, July 23, 2012

HaNgOuT WiTh FaMiLy..

dua hari sebelum pose..aq dan family keluar jejalan ke kl...huhu...konon2 la nak g cari baju raye tapi last2 berjalan dan g makan je la,...

NASI KANDAR IBRAHIM..
nasi kandar dia la paling sodap kat kuala lmpur tu...huhu,...kalau dibandingkan dengan nasi kandar beratur dan line clear kat penang lagi sodap la dekat k.l nie lagi...huhu..dia punye kari nasi kandar dia...perghhh...sodap...bila di basuh dengan sbun still ada bau lagi...memang kesodapan dia perghh memang x boleh lupa kot...huhu...

jln2 skitar jln TAR...
perghh dah lama aq x berjalan2 kat sna..almaklum la aq dah jadi orang perlis untuk masa setahun nie...cuma lalu je klo blik seremban naik bas..erm...banyak jugak perubahan yang ada...


HR STEAK HOUSE
sapa yang x kenal hr steak house nie ...kedai steak yang paling popular dekat kg.baru dan yang paling murah di kawasan kl nie...
kalau pergi sana,mix steak newzealand memang aq x miss ditambahkan dengan fresh orange dia memang best...tpi kali nie aq tukar menu lak salmon sazzling...sedap jugak tapi aq x berapa nak minat lak dengn dia nye ikan..ermmm...mgkin steak nie lebih sesuai dengan daging kot...huhu....










seminggu sebelum puasa pula..aq dan family klr jalan2 ke jhr..daripada seremban-->ayer hitam-->bp-->muar..
aq pergi sana bukan setakat jalan2 je...almklum la ibu n ayah aq berniaga bulan pose nie...so bulan pose nie ibu dan ayah nak jual kerepek, ayam goreng ,air dan ayam gunting...
so kami pergi sana cadangnye nak g usha2 tempat jual kerepk..mana la tau kot2 ada yang murah kat sana maklum la banyak harga  barang dah naik...


lepas pergi usha kerepek,...aq apa lg ambik kesempatan la jumpa sidia dekat sana...jarang kan dengar orang keluar pergi dating dengan family sekali..huhu..yea aq buat..pergi date dekat bp mall lak tu..huhu...lawak je...

time nak on the way balik tu alang2 lalu muar siggah kejap ke muar...konon2 g sana nak perkena kan mee bandung muar...ada infomer cakap dekat sana mee bandung nye sedap tapi bila g x ada sedap mana pon....maybe yang sedap tu dekat tmpat lain kot...ayah aq kata dulu dia g makan mee bandung dia sedap tapi x ingat dekat mana dia g..coz muar dah banyak berubah...ada la infomer cakap coconut shake dia pon sedap...erm...tapi x dapat minum pon kedai dia dah pon tetap masa kami sampai sna....
ermm...kempunan lg la nmpknye...huhu..x pe lain kli aq mai lg k...huhu...


   
ibu smpat posing sblum btolak..



msjid sg muar


pemandangan senja di muar


 bandar muar




2 comments:

Rahmah Suhadi said...

tak ajak pon ye. hahaha
nak ole ole :)

Anees :) said...

dah lps dh...huhu