Tuesday, May 5, 2015

impianku bisnes on9..?!

sejak sekolah lagi aku teringin nak mulakan perniagaan sendiri..yang diuruskan oleh aku sendiri....Alhamdllullillah impian tu terlaksana akhir nye bila aku dah kerja..impian tu terlaksana disebabkan kesempitan wang nak bayar hutang..
berniaga nie mewah?ye memang mewah..tapi mewah nye sejak aku mula kan perniagaan..aku tak nampak pulangan modal lagi tapi yang aku nampak adalah..aku bnyak mengelukan modal drp pulangan...
duit aku mengalir je sebab bayar hutang sana sini..bagi orang pinjam..last2 aku sendiri tak ada duit..berniaga..tapi tak ada duit..cam ne tu...nak repair kereta pun aku guna duit pinjaman,..cam ne tu??patut nye aku dah keje aku ada duit simpanan sendiri untuk masa akan datang..last2..habuk pon x ada....aku berkerja n berniaga untuk bayar hutang..ye bayar hutang....

tetiba aku rasa menyesal pulak aku buat pinjaman ptptn dan juga buat loan persendirian..yang tanggung nya aku..separuh daripada gaji aku adalah bayar hutang..ye bayar hutang sampai mati...
adakah itu impian semata2 or just nak bayar hutang... 

para2 penghutang boleh tak bayar balik korang yang hutang kat aku...aku perlukan sangat2 duit...aku nak minta aku yang malu...tapi bila dah minta macam meminta sedekah la pulak...ermmm...


1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)